Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:229, Did:0, useCase: 3


Kafija palīdz saskatīt labo visapkārt

Par kafiju un tās labvēlīgo ietekmi ir ne mazums runāts, taču zinātnieki joprojām atrod tajā arvien vairāk un vairāk labo īpašību. Tā vācu zinātnieki pētot kofeīna ietekmi uz cilvēka smadzenēm, noskaidrojuši interesantu likumsakarību. Izrādās, aromātiskais dzēriens ne tikai uzmundrina, bet arī palīdz atpazīt vārdus ar pozitīvu nozīmi.

Līdzīgus rezultātus ieguvuši arī Krievijas universitātes pētnieki, kuru eksperimenta rezultāti lasāmi interneta izdevumā Plos One:

67 brīvpŗātīgie vecumā no 19 līdz 32 gadiem tika sadalīti divās grupās, no kurām viena regulāri saņēma savu kofeīna devu, bet otra- skidrumu, kas imitēja ārstniecības līdzekli ar placebo efektu. 12 stundas pirms eksperimenta sākuma neviens no tā dalībniekiem nebija lietojis nekādus uzmundrinošus līdzekļus (kofeīnu, alkoholu, nikotīnu).
Rezultātā tie eksperimenta dalībnieki, kas dzēra kafiju, atpazina daudz vairāk vārdu ar pozitīvu nozīmi.

Kā zināms, kafija veicina centrālās cilvēka nervu sistēmas aktivitāti, bet tās mērena lietošana (ne vairāk kā 3 tasītes dienā) palīdz ātrāk tikt galā ar tādu uzdevumu atriasināšanu, kas saistīti ar loģisko domāšanu.

Noderīgi!

Apgādā Zvaigzne ABC izdotā grāmata "Kafija. 99 brīnišķīgas kafijas receptes" domāta cilvēkiem, kam garšo kafija un kas to dzer ar baudu.

Sekojot tās padomiem, vienmuļo ikdienu padarīsim krāsaināku. Jo izrādās, ka kafiju var pagatavot 99 dažādos veidos. Tieši 99 dažādas kafijas receptes piedāvā grāmatas veidotāji. Turklāt arī interesantus faktus par šo brīnišķīgo augu, no kā gatavo brīnišķīgo dzērienu.

Turklāt arī pasaulē un Latvijā pazīstamu ļaužu interesantus izteikumus, protams, par to pašu.

Lasiet, priecājieties, izmēģiniet!

Grāmatu jautājiet Zvaigzne ABC grāmatnīcās!

     [+] [-]

, 2013-07-13 13:04, pirms 11 gadiem
...kafija esot pret vecuma plānprātību arī...